… què faig?

Aurora Anton és periodista i docent, llicenciada en Periodisme i en Humanitats -especialitat Filosofia. Té un postgrau en Traducció i un altre en Vídeo-periodisme. Ha guanyat tres premis Mila de Periodisme com a directora de documentals amb visió de gènere, emesos al Canal33, a la XTVL i a BTV.

Durant anys va destacar per la seva trajectòria com a entrevistadora a personatges rellevants de la política, la cultura, la societat, del món científic i mediàtic. Ha treballat com a editora, presentadora, cronista, productora i guionista a mitjans com Televisió L’H, Canal Català, Comunicàlia, Ona Catalana, RNE-Ràdio4 i COM-Ràdio. Ha escrit a la revista Dones, TeatreBCN, TeatroMadrid, Lanetro, Eldebat, El HuffingtonPost i Comunicació21.

Ha estat DirCom d’esdeveniments i d’entitats culturals, com el Versus Teatre i el Teatre Gaudí. I ha publicat dos llibres d’entrevistes – un sobre salut i medicina, i un altre sobre medi ambient- a Círculo de Lectores, en una col·lecció dirigida pel periodista Jordi Llompart.

Especialista en llengües i en mitjans de comunicació, actualment és docent als Estudis d’Informació i de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya i al Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Imparteix regularment i des de fa 10 anys el curs Tècniques i claus de l’entrevista al centre de formació del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

És també professora dels Tallers de Periodisme crític, social i no sexista a instituts i centres d’adults -impulsats per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Conferenciant de la xerrada Periodisme amb mirada de gènere: posa’t les ulleres liles! a la Universitat de Vic; i a la Universitat Pompeu Fabra, docent del curs Formació periodística i violència masclista -impulsat per l’Institut Català de les Dones i pel Consell Audiovisual de Catalunya.

Col·labora de manera habitual a la revista Dones Digital escrivint articles d’opinió i entrevistes amb perspectiva de gènere. Ha creat a Instagram l’espai d’entrevistes Tête à tête. És locutora i conductora del poscast “Las hilanderas” per a Podimo.

Presentadora d’actes institucionals i culturals, i moderadora de debats: entre d’altres, a les Jornades contra la violència de gènere organitzades pel Centre Municipal de la Dona L’H, al 8M, a la Diada, a Memorials Democràtics, a homenatges a Ernest Lluch i a Lluís Companys, a les Festes de la Primavera L’H, als Premis Literaris Castell de Barberà, a actes de la Cambra de Barcelona o del Mobile World Congress, i a inauguracions com la de la plaça Margarita Rivière a les Corts de BCN.

Ha participat com a tertuliana al capítol dedicat a la igualtat de gènere del programa Espai públic 2030 de la XTVL. I és tertuliana al programa Més324 d’en Xavier Graset a TV3.

—————————————————————–

Sempre en formació contínua: Mètode AICLE/Émile, Pedagogia Waldorf, Atenció a la diversitat, Metodologies amb enfocament globalitzat, Coaching Essencial i Educatiu, 

  • Autora i lectora de manifestos.
  • Locutora de missatges promocionals i institucionals.
  • Promotora cultural.
  • Llibres, reportatges, entrevistes, articles, webs
  • Traduccions.

CV Auro Anton

linkedin

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s